2008-09-18 1 views
終於有機會試試這家雲南小館, 以前聽過有什麼特別野, 沒有了. 三個人, 本來想叫個套餐, 但顯然散叫比較容易mix and match. 爸無飯不行, 救此駕需要米飯, 幸好, 有兩個choice, 問題解決. 再點一個米線, 一個小吃, 同個三七氣鍋雞.小吃雞絲粉皮, 芝麻醬好正, 雖不地道但醬夠芝麻味, 香口非常. 醬肉排骨飯, 兩個飯choice中, 叫做有得咬下, 不過排骨好乾, 感覺興肉乾無別.肥牛米線, 米線比較精彩, 肥牛幾滑, 米線湯做得好, 麵條也非常好.主角, 三七氣鍋雞, 用了田七, 雲耳, 雞窩加上藥材, 田七味又不算太濃, 耐冇飲老火藥材湯, 飲落好舒服.題外話, 本來是準備去美而廉, 但發現, 已經不廉.

題外話, 本來是準備去美而廉, 但發現, 已經不廉.
雞絲粉皮
醬肉排骨飯
肥牛米線
三七氣鍋雞
$62 (Dinner)
三七氣鍋雞