2017-06-12 449 views
前兩日經開附近探朋友見肚餓就去文匯街搵野食啦,見到呢個易拉架 有糖水又有小食,咁就去試下啦一入門即見到糖水雄本人 老闆好親切好好傾經佢推介下揀左芒果沙冰個人認為必點! 因為我聽到幾枱都有點。老闆話呢季芒果當造,所以好好飲。飲落真係無呃人,落足料!! 又綿又重芒果味。朋友點左出面少見嘅密瓜沙冰,一樣好香密瓜味! 飲得出係新鮮水果製熟食叫左:泰式蔗蝦:味道同蝦餅差唔多,多左少少蔗嘅甘甜味煎餃:呢個煎餃唔係我杯茶,因為我鐘意餃子底脆口,煎濃少少嘅。呢個如果個底再脆d就好啦。個味係ok嘅!拿!!呢個真係真心推介!!!鹵水雞翼,熱辣辣上枱,滷得好入味又好香!食完好想再食狗仔粉,呢碗係傳統嘅狗仔粉,保留左兒時食開嘅味道真係買少見少,竟然食得番!料足,好多冬菇同肉絲,再加埋辣菜脯,即刻心心眼芋圓地瓜圓紫薯圓紫米露,平時糖水店比嘅芋圓真係得三四粒,呢間量好多,滿足晒我朋友!佢嘅圓係幾煙韌,口感幾好!最後試左鮮果雪糕球老闆話呢個雪糕係新鮮生果整嘅,我試左榴槤味。真係好好好重榴槤香,好鐘意榴槤嘅我係極鐘意呢個雪糕! 佢嘅味一d都唔假!!仲有好多款水果揀好少推介糖水店嘅我,真心推介呢間!好有人情味嘅小店!
一入門即見到糖水雄本人
老闆好親切好好傾
經佢推介下揀左芒果沙冰
芒果沙冰

朋友點左出面少見嘅密瓜沙冰,一樣好香密瓜味!
飲得出係新鮮水果製

密瓜沙冰

熟食叫左:
泰式蔗蝦

泰式蔗蝦:味道同蝦餅差唔多,多左少少蔗嘅甘甜味
煎餃子

鹵水雞翼

狗仔粉
狗仔粉,呢碗係傳統嘅狗仔粉,保留左兒時食開嘅味道

芋圓紫米露

最後試左鮮果雪糕球
榴槤雪糕

老闆話呢個雪糕係新鮮生果整嘅,我試左榴槤味。
仲有好多款水果揀

好少推介糖水店嘅我,真心推介呢間!好有人情味嘅小店!
2017-06-10
芒果沙冰