2022-08-29 365 views
是晚九點幾先行到呢頭,下面一燒肉都已經唔接客,唯有上嚟搵嘢食,呢層好多餐廳揀,但想快快手食完,於是就入咗呢間八番麵工房試吓。入嚟最主要係見個環境唔錯,各樣嘢都好四正,望落都新同埋乾淨,座位都好闊落。第一次嚟,原來又要掃碼落單,真係好唔鍾意,好彩叫個店員俾份menu我睇佢都肯,始終攞住份menu又有圖睇吓會實在啲。其實有個晚市二人套餐都幾抵,但奈何太夜唔想食得咁heavy,所以喺主餐牌單點就算。我哋分別叫咗兩款麵,一碗湯麵一碗沾麵叉燒沾麵個湯汁有啲蟹王味,但食落又淡淡哋,叉燒又得兩片,一蘭都無咁少啦,但整體味道唔係差嘅,畢竟都唔係太多餐廳有得食沾麵,鼓勵吓啦叉燒野菜拉麵好重黑蒜油味,湯底算濃,但唔係濃就代表好味,叉燒叫做多兩塊,感覺好少少其實整體嚟講,味道都還可以,但本身我哋都唔係特別鍾意食粗身拉麵,所以唔會秤得佢哋太高,遲啲有機會再嚟試吓丼飯先

我哋分別叫咗兩款麵,一碗湯麵一碗沾麵

叉燒沾麵

叉燒野菜拉麵