(Non-member)
2005-12-08 3 views
睇雜誌見到有呢間餐廳心諗應該唔錯碰o岩『週年慶典』於是兩個人膽粗粗走去試下其實都知道呢度食唔平但諗住咁既價錢應該有咁上下質素啦點知連最基本既水都無杯焗我地叫五星級洒店價錢既飲品我唔知呢d係咪高級餐廳既style 但最後我決定寧願渴死都唔叫叫左個芝士火鍋set 個湯普通隨口問下會有d咩肉跟埋個芝士火鍋上個waitree話"有xx ham, xx ham, 同埋另外三種肉.." .....幾乎等於無答過....個芝士火鍋其實無我想像中咁正加上酒味重(waitree話係因為呢d係法國運黎既芝士所以係咁) ok 我都無問題但我覺得好多香港人都未必食得慣特別係旺角區有幾多個食慣呢種芝士火鍋既人會特登去食而唔去中環or尖咀? 最尾甜品係法式燉旦係唯一我地滿意既一part以上算係最經濟既set 埋單320 其實呢類餐廳起係旺角呢度龍蛇混雜唔通佢expect d古惑仔會睇見好正上黎食? 佢擺明target 中產但呢區年青人多有幾多個食得起又有興趣??睇得出老闆對佢既serive係有一定堅持(例如唔比水, 兩份甜品一定要叫同一様野) 如果佢係係中環或尖咀我都或者會buy 因為我expect間餐廳係會
其實都知道呢度食唔平但諗住咁既價錢應該有咁上下質素啦

.....幾乎等於無答過....

最尾甜品係法式燉旦係唯一我地滿意既一part
以上算係最經濟既set 埋單320

睇得出老闆對佢既serive係有一定堅持(例如唔比水, 兩份甜品一定要叫同一様野) 如果佢係係中環或尖咀我都或者會buy 因為我expect間餐廳係會好有風格與別不同但當選址係旺角中心低檔地段人既expectation已經唔同呢d已經唔係叫風格而係叫賤格

p.s.當日係平日7點左右走個陣時個餐廳只有不足1/3滿座........