補返前排既食評,果陣仲可以四人限聚,又突然想食北京烤鴨,就book左呢間餐廳同朋友仔慶祝生日。於是我地叫左個四人餐,價錢都算抵,四個人食都係888未加一。頭盤係個沙律,不過佢地已經轉左菜單。但係記憶中個沙律都幾新鮮好味。另外就上左個醉雞卷,其實第一次食咁樣卷埋一齊既醉雞,食落凍凍地,啲肉都算係鮮嫩,不過個人覺得好似鹹左dd。另外就係片皮鴨,算係比較傳統正宗既食法,個人最鍾意用鴨皮醮白砂糖食,鴨肉算嫩,不柴。不過本人之前試過好多烤鴨,呢個算中規中矩,冇好突出既味道,但係都算合格,係香港係可以一試既。跟住就係另外一個招牌菜小籠包,呢個不錯,湯汁又濃又鮮甜,小籠包皮好薄,算係有誠意既一道菜。跟住個魚擺盤有啲求其,味道不過不失。甜品都係一般般,唔算好出色。總體來講整體唔算特別貴,但係整體食物質素都係一般,唔會係果種令人回味無窮既餐廳。
跟住個魚擺盤有啲求其,味道不過不失。
甜品都係一般般,唔算好出色。