第一次飲堅果茶係台灣飲,覺得好新奇,香味同口感都幾難忘,終於係香港都有分店🥰全素茶飲店特別之處係用五種堅果製成純素堅果奶,連奶蓋都係用堅果製造,素食者都飲得五種堅果分別係杏仁、腰果、合桃、榛子和夏威夷果仁,小店有水果茶、奶蓋茶、奶茶做配搭,價錢大約$35-$45左右,可以當做代餐,因為都幾飽肚🙈------1.伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $46季節限定每日100杯,100%純朱古力,冇牛奶冇防腐劑冇加工成份,店員隨飲品比左一支迷你鏟比我,食奶蓋用的,非常新穎同方便🤣堅果奶蓋上面加左可可粉,食落好似朱古力慕絲,綿密香滑,口感醇厚,仲有陣陣堅果香味,配伯爵茶沒有違和感,飲一杯真係可以當一餐飯😋不過如果加多點堅果碎口感會再豐富一點2. 四季春堅果奶蓋茶 $34四季春茶底味道都幾出☺️不過唔會好濃,入口溫和,奶蓋比例都幾多,上面仲會見到堅果碎碎,增加口感,奶蓋冇芝士奶蓋個款咁膩

------
1.伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $46

2. 四季春堅果奶蓋茶 $34
2020-10-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)