成日都係ig見到呢間cafe好多人打卡 出面影相好有日系溫暖家庭feel 而入面就真係cafe氛圍好舒服😌座位唔多 我地揀左坐係靠窗嘅高台 望住出面特別有feel~🍜龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬💰128龍蝦湯用茶壺裝住 可以等你自己決定倒嘅份量😚木碗裝住嘅烏冬分外家庭式 上面鋪滿一層牛油果 幾隻大蝦 木魚花 海苔 心內美蘿蔔 沙律菜同車厘茄 超colourful同好fresh😍大蝦彈牙 烏冬都好有韌勁咬口 唔會煮到淋晒!成碗麵同龍蝦湯係超match 我地到最尾不斷飲湯🤣不過牛油果份量太多食唔晒🤭🍝味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉💰128木魚花 海苔 蟹膏蟹籽蟹肉堆到好似座山咁高 超足料!旁邊有清爽嘅沙律菜 車厘茄同心內美蘿蔔 意粉係扁身所以唔會太硬 又冇煮到淋patpat 同底下嘅cream好夾!份量都偏大 我地食唔晒😛🥗胡麻醬秋葵💰48講真真係第一次食秋葵!不過配埋胡麻醬口感就可以接受 整體係黏液質地🤨隔離都有standard沙律菜等等比較開胃!🍹葡萄柚高山茶💰40呢兩杯真係超靚 來到隔離位因為太靚都問可唔可以影相🤣杯睇落唔大但係闊度呃到晒人!成杯完全飲唔晒 因為超解膩 清爽😍葡萄柚嘅清香配埋花

🍜龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
💰128

🍝味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
💰128

🥗胡麻醬秋葵
💰48

🍹葡萄柚高山茶
💰40
呢兩杯真係超靚 來到隔離位因為太靚都問可唔可以影相🤣杯睇落唔大但係闊度呃到晒人!成杯完全飲唔晒 因為超解膩 清爽😍葡萄柚嘅清香配埋花茶係錦上添花 冇另外加糖令呢杯野夠原味 啱啱好!超推介喔

🍸mojito soda
💰48
望落都係超清爽嘅一杯 份量如果再多D就perfect!一飲落口係清新嘅薄荷味 有種泰式嘅獨特風味🤣青檸味比較足 酸酸尾尾好開胃~

雖然店面唔大 但係勝在溫馨 係鬧市中單孑獨立 望住窗出面嘅老城區都感慨十足 大家不妨尋找城中桃園!
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉