2015-05-15 2064 views
其實都不是第一次來這裡High Tea,這小店每隔一段時間就會轉變款式,有theme的High Tea,今次是很浪漫的法國巴黎鐵塔 Tea Set,紅藍波點各一的小cup cake已經很法國Feel,就是法國國旗的顏色。加埋法國巴黎鐵塔型的朱古力小cup cake,真係唔捨得食,看上去好似有好多cream,但食落其實唔會好甜,所以都幾好味。Crème burlee 都是很推介的食物,上面燒左一層趣趣的焦糖,一打下去碎了食到入面竟然有橙肉,真係水果一介果隻橙肉,很清新很特別,蛋亦很香滑。咸點方面有Param Ham跟哈蜜瓜都是我很喜愛的,仲有碎蛋撻都真係幾特別,碎蛋同撻都有食過,但加埋一齊就真係無想過係咁特別香酥的。Tea Room 入面有幾個影相位比客人任影的,我來左幾時都有唔同的擺設,呢個我覺得香港唔係咁多餐廳會投放資源心機係擺設度,所以又係令我覺得impress的~
巴黎鐵塔下午茶

Other Info. : 店員會主動問客人影唔影相,呢個真係好impressive,因為平時食飯想搵個waiter來影相都很有難度,來到這裡竟然有人會主動幫我影,實在加左好多分。
2015-05-08
$241 (Tea)