2024-01-07 393 views
離九龍城最近嘅mall非Airside莫屬(3分鐘車程)~所以近期都會係Airside出沒~🤭🐻🐼🐾今次試尼間係泰味十足嘅 「泰沾麵」~唔使專登飛泰國都食到地道泰國風味~(。♥‿♥。)👉招牌泰沾麵~有青咖喱雞同紅咖哩蝦兩種汁選擇、我揀咗青咖喱~第一次食泰式沾麵~口感豐富、青咖喱汁濃郁且一啲都唔辣~😍👍👉三臭炒粉絲(臭豆、醃蒜、臭草)(available only in Airside)~唔好比個臭字嚇親、其實一啲都唔臭仲要好夠鑊氣好夠辣~再配上兩隻巨大隻美味鮮蝦~必食no.1~😍👍😋🤤👉飛天通菜~用咗麵豉醬炒好有泰味👍~不過通菜老咗啲~😅👉燒豬頸肉~燒得好靚~重點係蘸料惹味之餘唔會太辣~👍👉椰青~佢哋嘅椰青真係好新鮮、飲晒之後成個椰子嘅椰肉可以好輕易搣晒出嚟食晒~😋🤤👉龍眼冰~👍

招牌泰沾麵
招牌泰沾麵~青咖喱汁