2020-07-09
今日家人同我補祝食生日飯,黎到銅鑼灣泰國美食站,地方都舒服又方便,有職員幫忙量體溫及帶位設計都帶有型格的風格,感覺好正!星期一晚上都有live band 親身唱live, 服務及態度都唔錯食物選擇都唔少,有串燒、咖哩、炸物、小食、主菜等等我們今晚4個人都試了好多不同菜式1. 燒白鱔有2串,份量都算大件,外脆內軟,好靚的鱔肉,爽口彈牙又唔會好乾身,配上甜辣醬,好正!唯一可惜是有骨要食的小心點2. 滷水豬手煲這個推薦喔入味又香軟的豬手,滷得好正,配飯一流,醬汁調味剛好🥰🥰🥰3. 青咖哩雞+蒜蓉麵包+芝士酥餅青咖哩唔辣但好惹味,雞份量足夠,配有三色椒及洋蔥片,爽脆清甜,配上蒜蓉麵包又脆又香口,蒜蓉味濃郁;芝士酥餅熱辣辣,好鬆脆芝士味香,大家都喜歡芝士酥餅更多4. 馬拉盞炒芥蘭咸咸香香惹味又爽脆的芥蘭,馬拉盞惹味,但咸了點要配飯食5. 香芒蟹肉炒飯好正,粒粒米飯炒得好靚,有3色豆、肉鬆、青瓜配料,加上芒果的香甜及蟹肉,好好食,大家都讚6. 泰式青檸梳打男朋友選了這個,甜甜的、夠凍又有梳打的氣,好消暑的
設計都帶有型格的風格,感覺好正!
食物選擇都唔少,有串燒、咖哩、炸物、小食、主菜等等
我們今晚4個人都試了好多不同菜式
1. 燒白鱔
2. 滷水豬手煲
3. 青咖哩雞+蒜蓉麵包+芝士酥餅
4. 馬拉盞炒芥蘭
咸咸香香惹味又爽脆的芥蘭,馬拉盞惹味,但咸了點要配飯食
5. 香芒蟹肉炒飯
6. 泰式青檸梳打
男朋友選了這個,甜甜的、夠凍又有梳打的氣,好消暑的