2020-10-20
呢排真係好想食辣野,但又怕食四川野太辣個胃頂唔順,所以選擇左食泰國野!近近地食左黃埔船入面既泰拍耶。成日經過見到個門面幾靚,想試但一路都無乜機會。真係好攰唔想諗要食乜,所以選擇左2人餐,份啱唔會太多太少。# 泰式肉碎生菜包 # ** ** 10/10 食泰國野,我地至愛既其中一樣就係生菜包!有幾隻辣椒係上面但其實無乜辣,因為唔係好辣所以更帶出到本身啲香茅同泰式香料既香味,啲豬肉碎好juicy好滑,所以食果陣要小心爆汁!以後黎親我頭盆一定叫返生菜包。# 泰式椰汁雞湯 # ** ** 8/10好香椰汁味,再加埋香茅,有少少似東蔭功,但係係唔辣版。如果可以加辣就perfect!超足料,有雞肶肉,好滑,仲有草蘑同埋秀珍菇。# 招牌燒馬友 # ** ** 7.5/10泰國食鹽燒魚食得多,今次試馬友,咸香得黎又幾好食喎!個汁可以再辣啲同埋再酸啲!# 泰式大頭蝦膏炒飯 # ** *** 9/10好好食!飯粒粒分明,好有蝦既鮮味,仲有幾隻大蝦,本身仲以為得蝦膏!呢個會係下次黎既首選之一!! 其實再加埋執邊啲青瓜仲正,好清新既感覺。# 泰式奶茶 # ** *** 9/10去泰國必飲必點,就算係香港食泰國
真係好攰唔想諗要食乜,所以選擇左2人餐,份啱唔會太多太少。
# 泰式肉碎生菜包 # ** ** 10/10
燒烏頭
# 泰式大頭蝦膏炒飯 # ** *** 9/10
大頭蝦膏炒飯
# 泰式奶茶 # ** *** 9/10
去泰國必飲必點,就算係香港食泰國野都一定唔可以唔嗌!雖然凍既泰茶無得少甜,但其實都唔會太甜。
泰式野飲
# 蝶豆花椰汁冰 # ** *** 9/10
對唔住,我平時食野係注重味道多過個賣相,但今次都要講,杯野飲真係好靚隻色!! 味道方面,椰汁味好出!! 最緊要係唔太甜,推介!
以後又多個bookmark左既餐廳可以成日黎食野啦!!!!! Yeah!