2023-08-01 117 views
甘啱朋友約佐我出荃新天地嗰頭,突然好想食泰國菜,去佐楊屋道附近間金屋,平時搭車經過都試下!※泰式拼盤 $138包括炸蝦餅、炸魚餅、春卷同雞肉串燒各2串,炸蝦餅同炸魚餅炸得金黃脆口,入口仲好彈牙,記得點埋泰式辣醬更好味😋雞肉串燒,,唔會燒到好乾柴,保持雞肉肉質鮮嫩,再點埋餐廳沙嗲醬好好食!朋友都話好惹味春卷餡料好豐富飽滿;都吾錯!食泰國嘢當然要叫支象啤啤啤佢啦🍻※泰式鐵板烙蠔仔$88鐵板烙蠔仔好香,雞蛋煎到金黃色, 蠔仔份量多,粒粒都飽滿,用鐵板上冒晒煙、蛋香味更濃郁,蠔肉肥美唔腥,煎得香脆惹味,加上大量芽菜食落不會太油膩👍※馬拉盞炒通菜 每次食泰國菜我必點嘅菜式 ,馬拉盞炒通菜係超級惹味😋份量都幾足幾大碟,好好味👍※椰汁千層糕椰汁味濃又夠煙韌又Q彈完美結束今個晚餐😋滿足

※泰式拼盤 $138
春卷餡料好豐富飽滿;都吾錯!
食泰國嘢當然要叫支象啤啤啤佢啦🍻

※泰式鐵板烙蠔仔$88

※馬拉盞炒通菜

※椰汁千層糕
椰汁味濃又夠煙韌又Q彈
完美結束今個晚餐😋滿足
2023-07-31
$190 (Dinner)
  • 泰式拼盤
  • 泰式煎蠔餅