呢到真係幾大🤩 裝修行新式既泰式🇹🇭resort風格,以木色🪵同深灰色為主,用左唔少深色木條🪵、藤燈籠🏮造型既燈💡、有唔同泰國🇹🇭特色既卡通掛畫,幾高級同舒服😌 想chill啲仲可以揀露天位,感覺都唔熱,可以飲翻兩杯🍻 野食選擇多,廚師👨🏻‍🍳同侍應都係泰國人🇹🇭所以更加地道,全部野食都惹味香口又有穫氣🔥 而且價錢唔貴,一堆人嚟食都唔錯👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)燒豬頸肉 🔥🐷 - $96 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢一個小食又係有超多舊😂 第一次見啲燒豬頸肉🔥🐷咁靚仔,肥瘦適中,睇落好似叉燒咁,表面金黃油潤,裡面既脂肪爽口,肉質軟嫩juicy,燒過🔥之後焦香同肉味濃厚,配埋酸酸地又甘甜既羅望子醬食可以解膩柚子沙律 🍊🥗 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)用左好多手拆既柚子肉🍊,粒粒晶瑩剔透,酸甜多汁,撈埋香口酥脆既花生🥜、清香惹味既紅蔥、香甜既椰子🥥同埋refreshing既青檸汁🍋‍🟩,酸酸甜甜超開胃🤤,用黎做前菜幾好~鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅 🔥🦐🫓🐟🍥 - $92 (好味指數:😍😍😍😍)個蝦餅🦐🫓炸到金黃色咁,出面酥脆,裡面煙韌彈牙,有幾香濃既蝦味🦐,味道鮮甜~ 個魚餅 🐟🍥辣

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
燒豬頸肉

燒豬頸肉 🔥🐷 - $96 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
柚子沙律

柚子沙律 🍊🥗 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅

個蝦餅🦐🫓炸到金黃色咁,出面酥脆,裡面煙韌彈牙,有幾香濃既蝦味🦐,味道鮮甜~ 個魚餅 🐟🍥辣辣地咁,有清香馥郁既檸檬葉🌱香氣、增加口感既爽口豆角同埋啖啖既魚香🐟,口感Q彈,兩個餅都可以旁邊既酸辣汁🌶️就更加開胃🤤
蟹肉炒飯

蟹肉炒飯 🦀🥚🔥🍚 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
個飯🍚份量好多😂 炒得🔥夠乾身,粒粒分明,顏色好平均,唔會有啲位白左~ 蟹肉🦀都多,全部都新鮮咁拆好一梳梳,味道鮮甜綿密又有鹹香~ 仲有香口既蛋粒🥚同埋清新既蔥粒,感覺幾好食😋 如果再多啲芒果肉🥭 酸酸地就可以再開胃啲

黃金夢 - $60 (好味指數:😍😍😍😍)
個名幾有詩意😂 黃色就係將鮮菠蘿汁🍍同鮮芒果汁🥭混合埋一齊,有熱帶水果🌴既風味,口感順滑,味道酸酸甜甜,唔係靠糖漿,有菠蘿🍍既清香同芒果🥭既甜香幾好飲

柚香提子冰 🍊🍇🍹 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯一樣係酸酸甜甜咁,柚子🍊既微酸、清香同refreshing幾出,提子🍇就主要用黎吊出個甜味,就算中間啲冰🧊飲到最後融晒都唔覺得杯野淡左👍🏻

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩