今次我去咗太古城的Greyhound試咗下佢哋家的菜式,第一道就係特色小食拼盤串燒,真係得嚟全世界都搵唔到嘅款!串燒燒得啱啱好,外皮微焦香脆,咬落去牛肉嘅肉汁四溢,雞肉就嫩彈入味,配上生菜同薄荷葉,咔嘰一口,爽呀🥰。話哂,沙嗲豬頸肉非常入味,腍滑得嚟帶啲微微既焦香,食落真係有種融化喺口中的感覺,伴隨的多士就有點摸不著頭腦,反正重點係夠味呀!不過,鮮蝦金邊粉就真係一絕,嗰個層次分明嘅醬汁,食落既時候辣得點,酸酸甜甜,每條粉都包裹住滿滿的元氣,鮮蝦跳咗一晚disco咁,超有勁!點甜品都要提提大家,佢哋嘅椰子千層蛋糕,啲忌廉一啖個天堂,唔會太甜膩,夾杂住新鮮嘅椰肉,真係有種走進熱帶雨林嘅錯覺,稱得上係完美。飲品嘅泰式奶茶同青檸梳打,都係清新嘅佳品,好似係炎炎夏日嘅微風咁,暢快😌!總括一下,Greyhound既食物質素穩定,係呢個城市中可以搵到一個難得嘅泰國風情。食盡泰味,真係幾正!🍽✨