今次朋友係係網上預約booking,大約早3日book,book到晚餐時間嘅8:30pm。可能係差唔多最尾嘅booking,所以店員話可以食到收舖(11:00pm)。餐廳門口設計係簡約渡假風,仲有少少似泰國按摩店,好relax feel!入到去坐滿晒人,但位與位之間都唔會話坐得好密,好有泰國渡假feel🏝頭盤我地叫左 泰式三文魚刺身,阿拉斯加蟹肉餅配芒果莎莎(蜜糖青檸醬)主菜叫左蛋炒咖喱軟殼蟹蟹肉飯、飛天小椰菜、冬陰功大頭蝦意粉飲品叫左pineapple soda, lychee soda & lime soda🍹泰式三文魚刺身三文魚雖然幾厚切,但肉質口感比較“散”同埋個冷盤唔夠凍,好似唔係好新鮮。阿拉斯加蟹肉餅配芒果莎莎蟹肉餅個外皮炸得好脆香,內裏餡料好足,食到啖啖嘅蟹肉,配上蜜糖青檸醬,個醬汁調製得好特別,同蟹肉餅味道好夾。蛋炒咖喱軟殼蟹蟹肉飯軟殼蟹炸得好鬆脆,而且都有蟹肉唔會好多炸粉,咖喱味道好重蛋香味,少少辣辣地,好惹味😋最特別啲飯係由店員拎住一大個裝滿飯嘅木兜,即場舀俾你。飛天小椰菜炒得好有鑊氣,清得黎又有啲蒜香味,加上辣辣地,好味!冬陰功大頭蝦意粉大頭蝦好新鮮,好大隻,蝦肉

主菜叫左蛋炒咖喱軟殼蟹蟹肉飯、飛天小椰菜、冬陰功大頭蝦意粉

泰式三文魚刺身
泰式三文魚刺身

蛋炒咖喱軟殼蟹蟹肉飯
蛋炒咖喱軟殼蟹炒飯

飛天小椰菜
炒得好有鑊氣,清得黎又有啲蒜香味,加上辣辣地,好味!

冬陰功大頭蝦意粉
大頭蝦好新鮮,好大隻,蝦肉彈牙,同埋似係用炭燒方法燒嘅蝦,好味!意粉係粗意粉軟硬度適中,而且意粉都索晒冬陰公嘅味道,不過個人覺得個冬陰功汁偏酸。

蛋炒咖喱軟殼蟹炒飯