2024-06-03 1239 views
想嚟呢間餐廳好耐,之前每次同狗狗爸爸帶狗狗🐕去寵物展時經過都勁多人,好多人會帶埋狗仔一齊開餐🍽️。前排趁平日去寵物展,同狗狗🐕、狗狗爸爸1430過到灣仔,late lunch time見到餐廳食客唔多,決定一試😚。平日set lunch l$155-200+,供應到下午茶時段(好似係1700)。午餐有幾款選擇,跟湯🥣/沙律🥗同埋甜品🍰/咖啡☕。沙律🥗:幾豐富,蔬菜新鮮,仲有凍烤雞🐔。醬勁多,佈滿每條沙律絲,味道似印度、中東的乳酪醬,夠味但有少少漏 Caulifower schnitzel🥦:椰菜花扒;入口好驚喜🤩🤩,無論味道或質感都好似魚柳🐟,炸到非常酥脆,勁惹味。個人感覺係佢啲醬汁麻麻地,似麥樂雞的BBQ醬,太濃味,蓋過椰菜花的味道。配菜係薯角🥔,有薯味,一口大小,份量對女仔嚟講都夠,如果提供埋沙律🥗取代薯角🥔就更好,因為揀得椰菜花扒可能想食得健康啲,少澱粉,而家濃油赤醬再加薯仔有啲heavy😝雞扒(唔記英文名)🥩:狗狗爸爸的main course ,都係炸物;佢話入口香脆,食落有雞味🐔同肉汁,件雞扒唔大,但有唔少l薯條🍟搭夠;幼身薯條,狗狗爸爸將佢同M記的比較,話好食好多😋(做到都係

雞扒(唔記英文名)🥩:狗狗爸爸的main course ,都係炸物;佢話入口香脆,食落有雞味🐔同肉汁,件雞扒唔大,但有唔少l薯條🍟搭夠;幼身薯條,狗狗爸爸將佢同M記的比較,話好食好多😋(做到都係好正常啦~)

抹茶芝士蛋糕🍰:是日甜品,迷你,約1隻手指長;冇抹茶味🍵,芝士味🧀亦唔濃;質感唔軟唔硬;係一件食咗冇驚喜但又唔會失望的甜品

咖啡☕:filter coffee,細細杯,味濃,提神

餐廳環境幾開揚,但作為一間寵物友善餐廳🐶🐱我就覺得麻麻地。侍應冇主動問下狗狗需唔需要水💧,入座時亦一早講明寵物冇得上櫈🪑,亦唔准過一條界線。食物的presentation比較粗枝大葉,唔係行「打卡」📸路線;唔怕熱氣的話,食物的確好食,當間間餐廳都有類似食品時,我覺得佢係做得特別好👍🏻

🐕狗狗食評:估唔到嚟到呢度竟然冇乜啱我食😭,因為呢度樣樣食物都有啲醬醬🥫,媽媽話唔健康,禁食🚫,所以,我只係坐喺旁邊混吉,好在入寵物展有得𢱑嘢食🍽️,唔係實餓鬼死我喇~~
2024-05-10
$190 (Tea)