2022-01-13 49 views
要維繫夫妻之間感情是好緊要~所以同卡佬傾好左,必定要抽每個月至少一次來個二人世界獨處的時間!就算係短短一餐午餐,已經足夠為我們2人感情增值~ #一齊出黎拍下拖好重要~重拾返當年拍拖幸福感覺~ 上星期我就揀了間好有情調而環境優雅餐廳同卡佬去据下扒🥰~門外裝修與室內貫徹以綠色歐陸風為主調,看得見的清新高雅脫俗格局,餐廳還播著耳熟能詳英文歌,令人心情即時放鬆下來~拍拖感覺返哂黎~ 因為餐廳中午時段只有Set lunch,而我地又想試下這店的pizza,所以我們決定叫3個餐~其實2人叫3餐真係好飽!🤣🤣🤣 我們選了2湯1沙律~ ~午餐卡佬點了 #炭燒紐西蘭肉眼扒配紅酒鮮菌汁意粉 ~而我便選了 #BB汁燒豬肉眼扒拼薯條 ,另外多點了 #煙三文魚薄餅 ~ 這幾款食品真的沒選錯,南瓜湯夠香濃甜滑,只是略嚴唔夠熱~要讚沙律所調汁料的甜酸味剛好!整碟沙律都給我不知不覺地吃下🤫另外餐包是暖暖的,這個真的要加分,有加熱才上枱!讚讚讚!天氣凍食返個暖笠笠的牛油餐包,真心正!我一個人竟然吃下2個餐包!卡佬說七成熟的肉眼扒熟度剛剛好!而意粉完全是我鍾意有咬口的那一款,不會過淋,配上紅酒鮮菌汁,剛好做出掛汁意粉,我

卡佬說七成熟的肉眼扒熟度剛剛好!而意粉完全是我鍾意有咬口的那一款,不會過淋,配上紅酒鮮菌汁,剛好做出掛汁意粉,我忍不住偷吃了幾口🤭真係同意粉好夾~最有驚喜的一定是我這碟燒豬肉眼扒,好爽口的肉質!配上這惹味BB汁,更覺美味~不過薯條如能再香脆d更好!至於煙三文魚pizza,超足料,整個pizza舖滿煙三文魚及 Mozzarella cheese~非常慷慨~食完之後超滿足~

飲品order了海鹽焦糖咖啡及Mocha~卡卡好鍾意前者少少甜的焦糖濃啡味~岩哂咖啡精的卡佬~我反而對Mocha有少少失望,因為朱古力味及咖啡味都唔夠,比較淡味....整體來說,性價比依然高的,會再來幫襯~希望下次再來,飲品Mocha及薯條有所改善~

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)