2018-02-11 440 views
尖沙咀商鋪林立,食肆更甚而今日同女朋友特別慶祝活動,經朋友介紹同上網睇過下,搵左呢間係綿登徑既餐廳與餐廳名字一樣,處於十字路的角落比起附近既餐廳,明顯見到有用心打扮、裝飾一番!去個時都見到幾多外國人,相信因為附近都好多酒店。而佢外面係酒吧形式,而裏面係西餐廳,可以慢慢享用既地方內裏環境舒服,而餐桌擺位都非常講究,佢地亦非常細心預留一張椅子在每枱,給客人放置雜物。我坐在裏面,配合著一些柔和既音樂,說話既聲浪都不禁收細很多哈哈內裏既裝飾亦非常豐富用心望左餐牌好耐,其實選擇都幾多,而且有些主菜係外面都不常見。最後我們叫左兩個主菜同加左set!Set - 是日沙律簡單一個沙律,看出有特別裝飾擺位,食落亦新鮮,帶點酸甜頗開胃茄汁中蝦意粉茄汁相信用鮮茄做,聞落氣味就知道不同,有蕃茄既味道!而且中蝦鋪滿意粉面上,蝦肉結實,的確不錯👍🏼羊架賣相十分不錯!7成熟既羊架,切開時裏面仲帶點紅肉,咬落羶味適中,而外面既皮帶點脆口,夾埋7成熟既羊肉,非常好味!而且肉質鮮嫩,真係好想佢既份量可以再多d哈哈!最後配上Cappuccino及甜品既點綴,為今晚既晚餐畫上完美句號。總括黎講,質素、餐廳氣氛的確係浪漫同好好
尖沙咀商鋪林立,食肆更甚

與餐廳名字一樣,處於十字路的角落

內裏既裝飾亦非常豐富用心

Set - 是日沙律

茄汁中蝦意粉

羊架

總括黎講,質素、餐廳氣氛的確係浪漫同好好,唯一可以吹毛求疵既,就係上菜速度慢左少少,當日人唔算多,不過出黎既主菜味道好就值得等下!想慶祝食飯,呢間係不錯選擇!
2018-02-11
$350 (Dinner)