2020-07-09 323 views
之前都係食開佢嘅早餐嘅,平得嚟有質素, 炒蛋牛油多士,沙爹牛肉米粉, 飲品一杯 HK$35。 不過就冇熱檸茶,熱檸水嗰啲, 如果有埋就最好啦。當日晚飯要自己一個搞掂,又攰,唔想煮嘢食,就決定買外賣😆見到佢外賣餐牌有海南雞飯,我平時都鍾意 喺唔同餐廳試下海南雞,所以就 決定買啦返到屋企就即刻開嚟睇下,雞望落去唔太吸引又咁啱畀正全雞胸+一隻雞槌。。 試真啲先,雞就真係鞋咗啲, 雞肉與雞皮之間亦都冇啫喱嗰層。。食落去有啲似 燒味嗰啲貴妃雞 ,同埋份量比較少( 話曬都要六十幾蚊) 。。 但係興幸地佢嘅醬汁同埋配菜幾好食 配菜有花生 菜莆, 都好易送到飯 油飯嚟講唔算好重味,但係都ok嘅, 加埋啲醬就真係搶咗啲雞嘅風頭 😆 佢個紅汁係有啲辣嘅,同平時其他餐廳嘅有啲唔同 ,薑蓉有混埋蔥喺入面,幾好食 跟餐當時有杯凍或者熱嘅洋參菊花蜜, 我嗌咗凍嘅,佢話少甜,又真係少甜都幾好飲如果淨係以雞嚟講我就唔會再食啦。。但係畀面啲醬嘅份上可能堂食會試一次,我見有人食評話堂食啲雞份量好似幾多,我外賣就好少鷄啦。。🤔

返到屋企就即刻開嚟睇下,雞望落去唔太吸引
配菜有花生 菜莆, 都好易送到飯

海南雞飯
2020-07-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner