2012-08-15
今日MAMA生日,去左海洋公園,BABA 同MAMA 起碼OVER 15 年無去海洋公園了,今次可以一家三口去真係好難得~為左唔想食老麥,太熱了,要坐係路邊,我就揀左依間公園內最平又有冷氣既茶記~叫左3樣嘢,分別係午餐B 日式海鮮炒烏冬+雜菜湯 ($ 88) ,常餐 沙嗲雞印尼飯+春卷 ($75) +扒芝士火腿治 ($38)雜菜湯: 送來時只有小半碗,BABA見到覺得好似飲剩咁,叫伙記換個碗比我,不過叫極D伙記都睇唔到我哋,唔知扮唔見定乜,後來都換個碗滿D既比我,但味道好淡,好似溝左好多水咁,好古怪,有好多蘿蔔絲係入面,唔好飲!!!!日式海鮮炒烏冬: 賣相好差,食落好淡口,一D都唔好食!!!!春卷: 最正常,熱辣辣LOR~沙嗲雞印尼飯: 飯唔夠熱,份量少,差!扒芝士火腿治: 最好反而係三文治,仲有一堆熱辣辣粗薯條,收$38 整咁多野出嚟,最抵食係多士喇~生日有8折,原價 $201,現$ 160.8,點都好過去無套餐既老麥食LA~
春卷: 最正常,熱辣辣LOR~
沙嗲雞印尼飯: 飯唔夠熱,份量少,差!