2023-11-21
放工去到海港城行街,原來底層新開了一間cafe,呢到的裝修帶木調,座位寬敞,好適合打卡。我們點了一個dinner set,包一個course、餐湯和飲品。是日餐湯係蘑菇湯,用上大量蘑菇熬製而成,香濃十足,十分creamy。All-day breakfast每次來cafe必點All-day breakfast!呢到的All day好豐富,有牛角包、炒滑蛋、香腸、煙肉、煙三文魚、烤番茄、清新沙律和炸薯條。一次滿足幾個願望,十分喜歡即炸薯條,食到唔停口。鑊仔伯爵茶雪山熱香餅輪到重頭戲:甜品!呢間cafe有幾款甜品都好出名,包括窩夫、心太軟和熱香餅!最後我們揀左呢個鑊仔伯爵茶雪山熱香餅,即點即製,用上小型鐵鑊仔擺盤夠曬得意,熱香餅有d似平時食的梳乎里pancake,但就唔係空氣感行先,而係香濃蛋香味!加上伯爵茶味唔會過甜,配上一口雪糕,十分滿足。熱洋甘菊茶晚餐仲有一杯飲品,就揀左熱洋甘菊茶幫助解膩,飯後呷一口品嚐回甘味。下次經過海港城又想搵cafe可以嚟試下。
All-day breakfast
鑊仔伯爵茶雪山熱香餅
熱洋甘菊茶
下次經過海港城又想搵cafe可以嚟試下。