2018-04-28 2663 views
一個月前已經book定位得6pm或者8:30pm 我地就簡左8:30pm去食佢有十款海鮮 每款海鮮都可以簡你要既煮法當晚海鮮包括:龍蝦、鮑魚、蟹、蝦、魚、鮮魷魚、大蚌、花甲龍蝦、蟹、花甲都係簡左清蒸;飽魚簡左果皮蒸;海蝦同大蚌簡左蒜蒸;魚就係剁椒蒸;最後魷魚簡左沙嗲蒸落完order會俾個老火湯俾你十分足料同埋係無落味噌既飲緊湯既同時第一款海鮮已經開始蒸緊佢每款海鮮都會計時蒸 唔怕蒸過火蒸好都會問你要唔要影相再幫夾俾客人龍蝦個size適中都有好多肉鮑魚充滿果皮味 勁彈牙 唔會過硬蟹、蝦、花甲都不過不失大蚌充滿蒜香味 好正魚雖然簡左剁椒蒸 蒸好個刻好香麻辣味 但食落無辣味 個魚係勁滑麻麻地魚既我都覺得好食 辣d應該會仲正沙嗲蒸鮮魷入面係有腸粉 我覺得最好食係個腸粉 勁滑身 軟林林 唔會好結實 加埋沙嗲食原來係咁正最後就係八寶飯 由你自己簡八樣野而成由於太過飽我地食左少少就打包走啦到食完個飯佢地會上個糖水俾你 當晚係木瓜雪糖水 好足料同埋個糖水出晒味
一個月前已經book定位
得6pm或者8:30pm 我地就簡左8:30pm去食
佢有十款海鮮 每款海鮮都可以簡你要既煮法
當晚海鮮包括:龍蝦、鮑魚、蟹、蝦、魚、鮮魷魚、大蚌、花甲
落完order會俾個老火湯俾你
十分足料同埋係無落味噌既
飲緊湯既同時第一款海鮮已經開始蒸緊
佢每款海鮮都會計時蒸 唔怕蒸過火
蒸好都會問你要唔要影相再幫夾俾客人
龍蝦個size適中都有好多肉
鮑魚充滿果皮味 勁彈牙 唔會過硬
蟹、蝦、花甲都不過不失
大蚌充滿蒜香味 好正
麻麻地魚既我都覺得好食 辣d應該會仲正