2024-09-30
係上環被列入米芝蓮指南餐廳 @mamamishk淘小姐又點會錯過🤭餐廳樓底高燈光柔和環境非常舒適主打嘅新越式食物都好高質~⭐️串燒拼盤四串分別可選雞或牛兩者味道非常吸引可見醃肉嘅香料都經過精心挑選佢嘅沙嗲醬濃稠牛肉串非常鬆軟不過可能份量太多太厚近竹籤部分就有dd生配紫蘇葉或生菜食都非常可口⭐️越南春卷簡單嘅菜式即叫即炸非常脆口旁邊有生菜薄荷葉大大減低油膩感⭐️軟殼蟹沙律青瓜蘿蔔等等切成幼絲配上菠蘿粒係一道酸酸甜甜嘅開胃菜更突顯軟殼蟹香脆不膩⭐️菠蘿炒飯整體味道稍甜而米飯質感偏淋口感同想像中不一樣後來從帳單上睇到原來菠蘿炒飯係素食⭐️牛油果沙冰淘先生話灣仔好多外國人係中午食飯時會嗌牛油果沙冰淘小姐太好奇所以都嗌左杯試試牛油果本身就冇乜香味餐廳好巧妙咁用椰子帶出牛油果嘅味道兩者混合一起就覺得好順滑⭐️AROME 百花飄香呢杯荔枝味嘅 Cocktail 口感清爽十分配合今晚嘅食物⭐️SEASONAL PANNA COTTA感謝餐廳送比我地試兩款PANNA COTTA職員建議先食奶茶味後食斑蘭味兩款都唔錯口感好幼滑淘小姐就非常喜歡奶茶味🫶🏻推薦👍🏻👍🏻🍽️ MâmAmis 📍 上環禧利街27號富輝商業中心地下
淘小姐又點會錯過🤭
餐廳樓底高燈光柔和
環境非常舒適
主打嘅新越式食物都好高質~
⭐️串燒拼盤
口感好幼滑
淘小姐就非常喜歡奶茶味🫶🏻推薦👍🏻👍🏻
🍽️ MâmAmis
📍 上環禧利街27號富輝商業中心地下A&B號舖
#foodblogger #foodie #foodiehk #sheungwanfood #sheungwan #上環美食 #香港美食指南 #米芝蓮指南 #香港美食 #hongkongfood #hongkongphotography #foodphotography #foodphotographer #topcitybiteshk #diningcityhk #eatwithfoodiez #foodiesinternationalchat #foodiesconnected