2023-01-29 326 views
想嚟呢一間Cafe打卡好耐💛環境好靚 食物質素又高 難怪長期都爆滿人呀‼️.📌煙三文魚班尼迪窩夫 $100每次見到Egg Benedict都一定嗌🍳水波蛋切開勁流心 口感一流😍除左厚厚嘅鹹香煙三文魚🍣竟然仲有牛油果蓉🥑再加埋個荷蘭醬 味道非常豐富🫶🏻呢到好特別 唔係配英式鬆餅 而係配窩夫🧇外面脆脆地 咬落好鬆軟 蛋奶香唔算濃 甜甜地咁 但加埋鹹嘅配料就麻麻地🤫.📌溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 $100貓耳朵粉口感一流 勁有咬口 每一粒都沾滿晒牛肝菌醬 勁香濃菌味🤎什菌份量都幾多 大大粒 成個菌味更加昇華🍄面頭仲流心溫泉蛋 切開蛋汁 撈埋啲芝士碎落去個粉到 真係冇得輸🥚🧀.📌法式多士 $80見好多人都話呢度嘅法式多士好推介 即刻試試佢😎但佢個口感我個人就唔太鍾意🥺個多士沾滿晒汁 勁重蛋奶香味 但係就超級淋 變到好似麵包布甸咁🥚🥛不過佢外面加咗啲焦糖脆卜卜焗 又唔錯 豐富左成個口感🍮一切開 流晒啲雲呢拿吉士醬出嚟 個包都勁多雲呢拿籽 好香🤍另外佢落咗啲檸檬汁 令成件事更開胃🍋但我就覺得唔太夾🙈多士上面有柑橘, 西柚同牛油脆餅 賣相更靚更精緻🍊🍪旁邊係牛乳同朱古力扭紋雪糕 朱古力味幾濃 食落唔會

📌煙三文魚班尼迪窩夫 $100
每次見到Egg Benedict都一定嗌🍳
水波蛋切開勁流心 口感一流😍

📌溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 $100

📌法式多士 $80
見好多人都話呢度嘅法式多士好推介 即刻試試佢😎
法式多士
但佢個口感我個人就唔太鍾意🥺個多士沾滿晒汁 勁重蛋奶香味 但係就超級淋 變到好似麵包布甸咁🥚🥛不過佢外面加咗啲焦糖脆卜卜焗 又唔錯 豐富左成個口感🍮一切開 流晒啲雲呢拿吉士醬出嚟 個包都勁多雲呢拿籽 好香🤍另外佢落咗啲檸檬汁 令成件事更開胃🍋但我就覺得唔太夾🙈多士上面有柑橘, 西柚同牛油脆餅 賣相更靚更精緻🍊🍪旁邊係牛乳同朱古力扭紋雪糕 朱古力味幾濃 食落唔會好甜🍫🍦凍冰冰 再加埋熱辣辣嘅多士一齊食 冰火交融❄️🔥

📌紅豆牛奶咖啡 $48
Dirty奶香同咖啡味平衡得好好 口感好順滑 🥛☕️轉左燕麥奶+$5 淡淡麥香味🌾底超多紅豆蓉 勁滑甜 除左綿密口感 仲有粒粒顆粒咬口🫘撈勻飲又幾夾喎😍
紅豆牛奶咖啡

📌火龍果乳酪 $46
好有驚喜 推介必飲呀❤️‍🔥酸酸甜甜嘅乳酪 加埋火龍果清甜味 飲落勁fresh✨而且好足料 感覺加左成個火龍果入去blend 啖啖果肉💜健康又飽肚👍🏻
火龍果乳酪
紅豆牛奶咖啡