2023-10-05
好耐冇食過西餐啦,同事介紹我去咗深水埗一間性價比好高嘅西餐廳「S3 186」一入到餐廳有個好靚嘅bling bling月亮打卡位,如果一大班朋友黎仲有張大圓枱獨立房,下次一於約埋成班同事黎食飯✌🏻黑松露薯條粗身嘅薯條上面灑上香草、黑松露同芝士粉,啱啱炸起熱辣辣脆卜卜,加埋個黑松露沙律醬,我地食到停唔到口😆意式野菌多士推介👍🏻多士烘得夠香脆,配上濃郁creamy嘅白汁同雜菇超級好食,多重口感味道豐富蜜糖烤脆皮豬手即叫即烤,切開時塊皮脆卜卜,仲食到蜜糖嘅甜味,好似食緊薯片一樣👍🏻豬手啖啖肉一啲都唔乾,底下嘅薯蓉有驚喜,軟綿幼滑又creamy,忌廉奶味香濃,如果份量再多啲就好啦🤭蒜香白酒蜆肉意大利粉新鮮大隻嘅大蜆加上蒜片,味道帶有蒜香同淡淡嘅酒香,辣辣地好惹味,意粉煙煙韌韌軟硬適中,鮮香味濃📍S3 186 (深水埗)深水埗北河街185-187號地舖人均消費:$200-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
蜜糖烤脆皮豬手
蒜香白酒蜆肉意大利粉
📍S3 186 (深水埗)
深水埗北河街185-187號地舖
人均消費:$200-250