2021-06-30
之前係網上見到好多人介紹喬木,都想試好耐😍原來係怡豐花園地下嘅轉角位,元朗黎講,位置較偏,環境較寧靜。今次我地係先用whatsapp訂位(餐廳只接受whatsapp訂座) 會留枱15分鐘我地係星期日lunch time時間1pm去到,門口都企左幾堆人等緊位。即刻覺得好彩有book咋!入到時,侍應姐姐好有禮貌又好好笑容咁帶我地坐低,隨即就會俾兩杯茶我地。而星期六日係冇分午餐定晚餐,只有全日定食~今次我地就揀左慢煮胡麻雞定食除左主食之外,旁邊所嘅湯,茶碗蒸,前菜,飯,烏冬都係定食本身包左。茶碗蒸係有黑松露,雖然就咁眼睇唔覺,但個茶碗蒸一入口係超滑,黑松露味係慢慢滲出黎😋前菜都好好味,粟米係輕輕燒過,香甜。至於主菜,慢煮雞,雞肉係估唔到咁滑,配埋個麻醬係好清新,餸熱辣辣嘅飯係一流呀😍另外,朋友嗌左個豚肉定食呢個比起慢煮雞就冇咁特別啦,味道都係好食,但驚喜相對冇咁大🤔醬汁就咁眼睇以為會好濃味,好咸,但食落又唔會喎🤭 餸飯一樣咁正食完飯會有甜品送埋🤪🤪可以揀芝麻奶凍或加$10轉芝士蛋糕。我地就揀左芝麻奶凍,面頭係一層超厚,超濃嘅芝麻醬,下面就係超滑嘅奶凍。嘩!! 真係超好食,簡直係覺得完美呀😋😋
而星期六日係冇分午餐定晚餐,只有全日定食~
今次我地就揀左慢煮胡麻雞定食
另外,朋友嗌左個豚肉定食
食完飯會有甜品送埋🤪🤪可以揀芝麻奶凍或加$10轉芝士蛋糕。我地就揀左芝麻奶凍,面頭係一層超厚,超濃嘅芝麻醬,下面就係超滑嘅奶凍。嘩!! 真係超好食,簡直係覺得完美呀😋😋😋 一定要試呀🤤🤤🤤
總括黎講,餐廳嘅座位好舒服,食物又有質素。雖然價錢略高,但以食物及服務質素,會覺得值呀😆 餐廳侍應都係後生仔女居多,但佢地一啲都唔hea! keep住會幫你加茶,服務都抵啦!