2019-02-01 2180 views
週五有足夠既空餘下可以爬去堅尼地城搵食🥢 係留低過唔少腳毛既可可店,成就一個回憶晚飯🤭其實可可店係西環都搬過好幾次,係小赤柱呢個範圍,附近已經充滿左外國既食肆,何何店同新興都依然屹立西環,為不同世代既港大生同浦友製造共同回憶😎舖頭入面幾張大圓枱,明顯就預咗一大班既大學生黎可以一齊坐🥰 menu 同我個年代比都有改變,除咗黃底老menu外,仲多咗糖水,麵飯,真心有啲似茶記🙄 重點應該放係牆上面既証書,都係港大不同既學會,宿舍,團體既鳴謝証書😮 (諗起早輪有大學生R寵物食物既sponsor😂)其實黎可可店 真係唔駛google都知食乜😜炸豬扒🐷雞翼🐣麵,炸雲吞🦐(又係你呀,雲生?)係膽,另外仲有腸粉蛋(定粉腸蛋🤔)同埋要番傳統甜品紅豆沙腸粉蛋加左花生醬上枱🥰 甜醬係枱面任你加,少少既燶邊加埋淋淋炒蛋一起吃,簡單街頭味令人重返校園📚然後豬扒雞翼麵,其實主角都係炸豬扒啫🙂 鬆化既豬肉帶有少少脂肪邊分佈係炸漿裏頭,親吻落去既軟熟係炸豬扒另一重體驗💋 雞翼就得兩隻(咁確實係一雞兩翼既🐥),炸得還👌,麵嘛,可可店不嬲都係未煮透上枱,少少硬身咁🤭炸雲吞係我無限loop可可既原因✌️ 一碟有起碼7,8隻,

香煎腸粉雞蛋

豬扒雞翼麵

炸雲吞係我無限loop可可既原因✌️ 一碟有起碼7,8隻,每隻都有完整既蝦🦐係入面,仲要塊皮炒到好鬆脆,加埋沙律醬係增磅良方🤭

炸鮮蝦雲吞

紅豆沙呢,其實還好啦,但食得出無刻意加糖谷甜佢,然後啲料都唔少

紅豆沙

食咗咁多嘢,每人60左右,今時今日係恩典價,又再講多句,回憶無價呀,年輕人👨‍🎓👩‍🎓
2019-02-01
$60 (Dinner)
香煎腸粉雞蛋
  • 煎腸粉加蛋