2017-10-12 109 views
香港嘅商場會有好多間,口味雖然好有特色但係未必能迎合香港人嘅飲食習慣。而呢一間位於灣仔嘅湘菜,不但做到適合香港人嘅口味亦都有湘菜既滋味。腰花設不薄片容易入口,旁邊仲有各種唔同嘅材料配合例如,蔥, 蒜頭,木耳,辣椒等等,非常嘢未而且送飯一流。成餐飯我喜歡嘅餸就係佢嘅水煮魚,唔單止魚肉大塊,厚而又滑身,所有既調味同埋辣到啱啱好,色,香,味俱全!份量亦都唔少一樣可以食到大約10塊!而且每一件都好有份量,另外我見佢仲有桂花魚,想食比較冇咁多骨可以選擇桂花魚因為呢一個會有小小骨,但係都好容易接受。呢度嘅涼粉草味非常之濃,所以感覺唔會好油膩,但係又有足夠嘅辣度,芝麻,香菜等等配料調味亦都合宜。豆沙鍋餅係我最鍾意嘅甜品,好多餐廳唔係整得好好食,面呢到嘅味道都算唔錯。份量幾多,略厭炸得不夠脆口,不過整體都評分都幾高!喺呢度食飯三,兩個餸其實已經食到我哋非常飽,價錢亦都唔貴性價比非常之高!