2019-04-15 381 views
叫咗魚介豬骨湯拉面, 拉面嘅其中一個賣點就係份量大, 拉面比一般店鋪多50% , 所以女士應該叫少面比較適合。 魚介湯底十分濃味, 亦比較杰身,個人非常喜歡這個湯底。唯一要挑剔既係因為面條份量多, 變相湯汁略嫌有d唔夠。另外紫菜面有少量魚粉, 撈埋落湯就更好味拉面係比較粗、黃黃地色嗰隻, 比較有咬口, 個人好鍾意呢隻面條。配料方面, 竹筍、紫菜、溏心蛋均是正常質素, 但叉燒就有點失望, 叉燒本身食落口感覺凍冰冰, 個人比較喜歡用火槍燒過既叉燒,呢款叉燒就比較普通, 應該係冇燒過嗰隻,味道亦唔太香口, 加上我嗰兩舊太肥, 所以覺得麻麻。 之前試過另一款叫伊台風既拉面, 嗰隻叉燒就有落芝士喺面同有用火燒過下, 我prefer 嗰款叉燒多d總結:湯底面條都非常好, 但叉燒有點失望, 但仍會再食!
魚介

總結:湯底面條都非常好, 但叉燒有點失望, 但仍會再食!