2023-06-21
島.聚(5日)灣仔莊士敦道199號德安樓地舖離遠甩到呢個文青CAFÉ 一於試下先見到價錢好抵 仲要有哂成個套餐$100左右香炸薯條配黑松露醬幼薯條 脆卜卜 好細心有黑松露醬同蕃茄汁鹹蛋黃雞翼咸蛋黃味好濃 雞翼有成6隻咁多仲要係大大隻 入面好嫩香辣蒜蓉蜆肉意粉辣辣地 蜆肉都好多好大隻 仲要係炒意粉成個咬入口都好唔同感覺 好辣得好惹味同傳統有醬既意粉好唔同 香草雞胸,溫泉蛋沙律配酸種麵包雞胸係成塊上 雞肉入面無乜雞油 香草味比較淡D凱撒沙律好開胃 有少少芝士碎 酸種多士加牛油 好好食焦糖香草奶昔雲呢拿味重 唔算好甜 薄荷青檸梳打(走薄荷)青檸梳打好夠汽 一洗油膩感 #hkfoodblog #hkfood #hkblog #香港餐廳 #隨心一拍#相機先食 #美食日記 #香港#景點#打卡熱點 #香港美食 #香港美食日記 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #吃貨人生 #香港美食推介 #香港推介 #美食推薦 #香港推薦 #foodlove #hkig #灣仔美食 #香港美食 #島聚 #hpluscafe #coffee #咖啡店
灣仔莊士敦道199號德安樓地舖
香辣蒜蓉蜆肉意粉
辣辣地 蜆肉都好多好大隻 仲要係炒意粉
成個咬入口都好唔同感覺 好辣得好惹味
同傳統有醬既意粉好唔同
香草雞胸,溫泉蛋沙律配酸種麵包
雞胸係成塊上 雞肉入面無乜雞油 香草味比較淡D
凱撒沙律好開胃 有少少芝士碎 酸種多士加牛油 好好食
焦糖香草奶昔
雲呢拿味重 唔算好甜
薄荷青檸梳打(走薄荷)
青檸梳打好夠汽 一洗油膩感