2024-06-05
最近一班朋友gathering 叫咗到會,啲嘢食唔單止準時送到,食物仲有質素,真係值得推介。我哋叫咗八人餐,自選菜式。款款食物都滿意!火炙一口牛配蘆筍蒜片,牛肉經過火炙處理,外層微焦,內裡仲保持住嫩滑嘅口感。配埋蘆筍清脆爽口,加上蒜片嘅香氣,成道菜層次感十足。日式燒汁札幌帆立貝炒雜菜,帆立貝新鮮肥美,用咗日式燒汁調味,味道甜甜地。炒雜菜多元化又健康。打冷滷水拼盤配酸辣醋,有滷水蛋、紅腸、豬耳、豬腸等等,充滿咗濃濃嘅滷水香。配埋酸辣醋蘸料,酸酸辣辣。慕尼黑洋腸派對拼盤配蜜糖芥末醬,呢道菜有各款腸,仲有薯角。桔仔香茅岌燒豬頸肉配泰式醬,有香茅同柑橘調味,泰式醬料酸辣適中,豬頸肉爽口。水牛城香烤芝麻雞鎚(12隻)雞鎚外層烤得酥脆,內裡多汁。芝麻嘅香氣更加為其增色不少,忍唔住一隻接一隻咁食。泰式惹味原隻燒魷魚伴脆脆片,燒魷魚好香。最後嘅甜品部分,呢款芒果布甸心心杯真係驚喜之作。布甸口感綿密,芒果嘅清香,爆珠咬開一瞬間釋放出濃郁果汁,yummy!
我哋叫咗八人餐,自選菜式。款款食物都滿意!
慕尼黑洋腸派對拼盤配蜜糖芥末醬,呢道菜有各款腸,仲有薯角。 桔仔香茅岌燒豬頸肉配泰式醬,有香茅同柑橘調味,泰式醬料酸辣適中,豬頸肉爽口。
水牛城香烤芝麻雞鎚(12隻)