有一排冇食小豆島,最近竟然幾日內食咗兩次,一於寫個食評紀念下。午市定食佢哋午市定食好豐富,但價錢略貴。今次冇食早餐,有啲餓,一於食lunch當食brunch! 午市有7款定食,有烏冬、卷物、飯,我揀咗溫泉玉子牛肉稻庭烏冬定食,配炸餃子3件、壽司2件和飲品,$74。我唔食三文魚,換咗加州壽司。稻庭烏冬口感一般。不過牛肉就好多,應該有10片8片,好有誠意。溫泉蛋剛從冰水取出來,一啖搞掂,口感滑嫩。加州壽司、炸餃子就冇乜特別。晚餐火鍋又係好餓嘅情況下去小豆島醫肚,點咗牛肉火鍋,火鍋分量少,牛肉得幾片,主要係白菜,冇白飯送,唔夠飽。點多個炸蝦天婦羅,唔算好酥脆,食完就夠飽。🤣🤣整體上,餐廳嘅食物屬於街坊品質,唔算高質(高質就唔係呢個價錢啦😅),但水準穩定,唔會難食,受街坊歡迎。

午市定食

溫泉玉子牛肉稻庭烏冬
溫泉玉子牛肉稻庭烏冬
溫泉蛋剛從冰水取出來,一啖搞掂,口感滑嫩。
溫泉玉子
加州壽司、炸餃子就冇乜特別。
加州壽司
炸餃子
晚餐火鍋
又係好餓嘅情況下去小豆島醫肚,點咗牛肉火鍋火鍋分量少,牛肉得幾片,主要係白菜,冇白飯送,唔夠飽。點多個炸蝦天婦羅,唔算好酥脆,食完就夠飽。🤣🤣
牛肉火鍋
炸蝦天婦羅