2021-06-09
好有驚喜嘅餐廳呀!🥳 相比起其他半島餐廳,呢間既價錢相對比較低,雖然環境無felix同埋gaddi’s 咁華麗,但係環境好溫馨,燈光昏暗,每枱都有一支好長嘅蠟燭,感覺好有情調✨加上我覺得呢間野食好食多多倍!🥺❤️🧀🫕Fondue moltié-moltié ($308)瑞士菜當然唔少得芝士火鍋!🧀 芝士火鍋共有兩款,一款係比較濃郁,配baguette食🥖,第二款係比較淡口啲,有煙肉喺裏面,配macaroni 同埋 boiled potatoes🥔,因為我哋比較鍾意重口味嘅芝士同埋麵包,所以就嗌左前者~ 芝士火鍋會加酒(酒既份量可以自己決定),原來因為酒裏面嘅果酸係溶化芝士嘅元素🧉麵包點落濃濃嘅芝士醬,真係回味無窮啊🥺🐟Grilled sea bass fillet on potato risotto with fennel and saffron nage ($380)即使食完芝士火鍋加麵包已經好飽,都係忍唔住食晒成份魚🙊 可想言之幾好食🤣 魚好有鮮味,配埋薯仔risotto呢個配搭實在太好食!🍫Fondue au chocolat Lindt aux fruits de saison
🧀🫕Fondue moltié-moltié ($308)
🍫Fondue au chocolat Lindt aux fruits de saison ($198)
今次除咗芝士火鍋仲嗌埋朱古力火鍋✨,朱古力醬可可含量好高,完全唔會覺得好甜好膩🥳 配料方面有四款水果🍓🍎🍈🍌同埋朱古力蛋糕🍰
已經心思思想再去食😆