2024-01-19 140 views
食在百味,肥甜當道!今次踩入這家店,直頭俾啲甜品圈住我嘅胃🍮。話說點了芝麻糊,濃郁得嚟啱啱好,芝麻香味層層透出,咬落去有籽籽嘅小芝麻,講真,連我這個唔太掂芝麻糊嘅人都要豎起大拇指讚好呀👍。口感仲要夠滑,絲毫唔覺得膩,這個分量食落刚刚好,簡直係犒賞自己最好嘅小決定。轉個彎,合桃糊燉鮮奶更加引人注目。好家伙,這個組合真係好正!那份滑帶嘅合桃糊,搭配得到彈牙嘅燉鮮奶,肥甜中帶點綿密,一啖啖都有著細膩滋味,冇得頂!🥛總括黎講,這間店嘅甜品真心可以話係平民價錢但高級享受。唯一啲可惜,係店員似乎急於迎接新客,我哋呢啲慢慢嘆、慢慢聊嘅食客可能就會感到啲壓力。不過食物本身夠香夠正,下次街頭遊蕩,實會再來呢家店探探。