呢度店內嘅裝修望落去充滿日本嘅感覺 入到去更加見到櫻花🌸手繪壁畫 望到每台客人落單之後師傅都會即刻炸天婦羅但係全間店舖一啲油煙味都冇 呢度特別嘅係天婦羅係特別設接近 江戶時代風味 採用日本特製高級胡麻油胡麻油製成的天婦羅芳香撲鼻 色澤會較深而我第一次天婦羅唔係脆口的 因為呢一間係用咗古早秘傳醬汁用上傳統嘅做法每一件食材從下鍋起鍋時間點 > 拉花 > 熟成 > 溫度 >油鍋管理每個細節環節與天丼的美味息息相關將新鮮炸起嘅天婦羅放上飯面再均勻淋上醬汁 令到每件天婦羅都能適量沾有醬汁 再加埋啲飯真係好滋味 感覺唔太熱氣 但係又有香口嘅感覺 ♥︎江戶前天丼 $138 招牌穴子天婦羅 即係鰻魚超厚肉身 肥美軟滑 好大塊足足30cm 大過我隻手掌✋ 仲有其他炸天婦羅同埋炸雞蛋♥︎迷你天丼 + 稻庭烏冬 $118雖然話迷你 但係都有好多唔同款嘅天婦羅其實我最鍾意係個炸雞蛋 睇食晒上面嘅天婦羅之後就篤穿呢一隻流心雞蛋等啲汁沾滿全個飯 而烏冬佢特別有一盒巨大木盒裝住嘅配料俾你自己加 加上清香嘅木魚湯底 完全係大滿足♥︎赤金鯛 $28呢個係期間限定 白色魚柳 質感嫩滑♥︎檸檬味果
呢度店內嘅裝修望落去充滿日本嘅感覺

♥︎赤金鯛 $28
呢個係期間限定 白色魚柳 質感嫩滑

♥︎檸檬味果凍 $15
好冰凍又酸 剛剛食飽之後食返呢一個 舒服

♥︎日本suntory Premium malts 啤酒金裝 $48