2017-02-11
元朗真係好多好嘢食,今日決定試下係openrice 勁多好評的burger,睇相都覺得好正,唔知好唔好味,一於試下。我和老婆未夠七點去到,估唔到門外已經要等位,好彩等左5分鐘,已經可以入座,入座無幾耐,就落起毛毛雨,十分好彩!因為想留肚吃甜品,所以唔敢點咁多食物,叫左兩款漢堡包,加$28轉埋Combo,剛剛好。如果叫Combo,包埋飲品,可以叫朱古力同埋茶類飲品,見好多人飲朱古力,好似唔錯,所以叫來試下。凍朱古力夠凍又夠濃味,份量都0K。邁亞密海鮮堡: 有成隻炸軟殼蟹係𥚃面,仲有蝦和新鮮的配菜,呢個組合非常有新鮮感。本來以前會好乾,但配上酸甜的千島醬汁,非常合拍。逹拉斯烤菇牛堡: 上枱時,醬汁填滿在菇上,賣相非常對板。醬汁係磨菇味,配埋牛肉和大啡菇,非常好味。牛肉漢堡扒都非常juicy,唔會太熟,剛剛好。呢個burger太厚了,如果咀仔細細的女人就會食得好"輪盡"。Combo set試埋個薯條和墨西哥脆片,薯條係現炸的,點埋茄汁,夠曬飽肚。墨西哥脆片很脆口,如果配啤酒的話,就會正好多。埋單走時,仲落緊毛毛雨,估唔到越夜越多人等位。唔知take away的質素0唔0k,不過堂食個氣氛唔錯
如果叫Combo,包埋飲品,可以叫朱古力同埋茶類飲品,見好多人飲朱古力,好似唔錯,所以叫來試下。 凍朱古力夠凍又夠濃味,份量都0K。 邁亞密海鮮堡: