2020-06-23 1500 views
今日係星期二,用咗Openrice外賣自取Mastercard滿$45減$15優惠。由於優惠名額有限,趁仲有quota就好拿拿臨落order啦!呢間小店舖面細到唔想逗留,而宜家有抗疫套餐外賣自取優惠,最貴都只係$60就已經有交易,用埋Openrice優惠折咗$45就有添,我當然唔可以錯過啦!準時去到舖頭,只見舖外等買外賣的人人頭湧湧,好彩我一早訂定飯仲俾埋錢,唔駛等就有得拎飯了!我揀咗$60抗疫套餐的鮑汁花膠鵝掌飯補補佢!一打開盒飯就知自己賺咗!足足有兩大條花膠筒!仲要係咁完整嘅花膠筒,而唔係茶樓用鹼水發嘅level!據本尊煮花膠嘅經驗,目測達到42頭花膠嘅size,如果去安記買呢隻size嘅花膠筒,閒閒地都要三千蚊一斤!呢度一盒飯已有兩條靚花膠筒,咁足料,真係好懷疑間舖做唔做得住!靚花膠果然口感一流,唔係酒樓棉花雞嘅棉花級數!鮑汁美味,全部撈晒飯食。鵝掌就普通啦,好似酒樓鴨腳紮嘅鴨腳做法炸過,乾晒好似有點浪費。套餐配嘅健康自家茶原來係杞子紅棗茶,茶入面有大大粒嘅杞子同紅棗,唔係沖糖漿的,好crazy今次嘅經歷實在太刺激了!下次星期二會再戰!#支持小店

我揀咗$60抗疫套餐的鮑汁花膠鵝掌飯補補佢!

花膠鵝掌飯

靚花膠果然口感一流,唔係酒樓棉花雞嘅棉花級數!
鮑汁美味,全部撈晒飯食。

今次嘅經歷實在太刺激了!下次星期二會再戰!

#支持小店
2020-06-09
TakeAway
$45 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers