2021-04-29 76 views
今日成班frd見轉季都想補補身子所以決定去搵下啲燉湯飲下先😜💕咁啱上次係food court食野見到二少廚房一於今日試試佢先!一行4人一共點左4個套餐加全隻手撕雞;我就點左酸菜魚飯套餐+花膠燉雞湯,酸菜魚嘅辣好惹味,啲魚肉又大大舊啖啖肉,超好送飯!花膠燉雞湯係超級鮮甜!入面有燉到好軟糯嘅花膠同墊雞腳,十分足料,好飲到我將啲湯全部飲哂,湯渣都食埋!🥰🥰🥰另外3位朋友就點左唔同味道嘅手撕雞套餐(可選擇配飯/+$8配拌麵或米線)+燉湯分別有麻辣味、日式芝麻醬味同埋泰式酸辣味,手撕雞本身有調味,個人覺得泰式辣醬同手撕雞係最夾嘅,又係食食下唔覺唔覺就送哂啲飯喇🤣拌麵係用老乾媽醬拌,食落有啲乾,加返啲湯落去濕濕地會好食啲。另外兩位朋友都同我一樣點左花膠燉雞湯,我諗依個應該係大熱商品喇。不過好彩有朋友點左胡椒豬肚湯,試左係驚歎嘅味道,胡椒點唔會好辣,飲完個肚會暖笠笠,同樣又好足料,依間嘅燉湯真係無得輸!總結,想似老火燉湯一定要黎,絕對唔伏一試難忘👍🏻
今日成班frd見轉季都想補補身子
所以決定去搵下啲燉湯飲下先😜💕

咁啱上次係food court食野見到二少廚房
一於今日試試佢先!

總結,想似老火燉湯一定要黎,絕對唔伏一試難忘👍🏻