2022-11-08 1020 views
原來德福廣場有food court, 仲要有咁多不同種類的食店。咁多選擇,就試二人餐,可以有啲規範去選。二人餐各選兩款粉,種類多,有辣有唔辣,我哋揀了牛肉紅薯粉同肥腸米線(小辣)。牛肉味道不錯,軟硬適中,不覺得鞋。湯清而甜,幾口都感到滿意。肥腸份量足,有肥脂也有薄的。小辣卻是十分多辣的調味料,所以一早就攞走先。小食揀了蒜泥白肉同麻辣手撕雞,其實調味料是一樣,所以味道一樣~正常,小食份量來說,算多。起初見到個餐以為不多,還想加其他店的炸雞,但怕眼濶肚窄,暫緩行動。二人餐有兩碗送的甜品,唔知點形容,不是負面。食完辣野,飲埋呢碗甜品,很滿足。口感像豆腐花/啫喱,面頭有提子乾及山揸乾。一百三十多元,很抵👍🏻
2022-11-07
$70 (Dinner)