2023-07-06
姚姚越開越多分店,加上仲多咗啲款式,例如唔食得辣既都可以揀蕃茄魚,仲有烤鴨酸菜魚套餐添。三重滋味套餐 ($338)小份姚姚酸菜魚 • 半隻北京烤鴨 • 椒鹽鴨架酸菜魚用熱爐上,岩晒慢慢嘆,辣度全面升級,揀咗小辣都好惹味,而且完全冇骨,肉質亦好滑溜鮮嫩。呢個套餐冇跟白飯,如果唔係啲汁真係可以送晒成碗飯🤣片皮鴨 (半隻)呢度嘅片皮鴨都幾好食,鴨皮係酥脆有少少脂肪,鴨肉都嫩滑。同埋呢度嘅甜醬都幾好食,連埋餅皮加蔥絲同青瓜絲,鹹甜適中,唔錯唔錯。仲有隻小鴨髀,juicy!椒鹽鴨架冇嗌酒,如果唔係送酒一流。麻辣香鍋 ($244)牛柏葉• 蓮藕片 • 金針菇 • 千葉豆腐 • 魔芋結香鍋只係$48,有得揀少油,少麻,不過要自選至少5個配料,因為已經嗌咗酸菜魚同埋鴨,所以我主要都係揀啲惹味又索汁既素菜。一上枱好香😍,而且我嗌既素菜全部都好正,係針菇乾咗少少,牛柏葉又爽又麻又辣,蓮藕片好薄好香好脆,千葉豆腐同魔芋結都好食,同埋有好多件。
三重滋味套餐 ($338)
小份姚姚酸菜魚 • 半隻北京烤鴨 • 椒鹽鴨架
片皮鴨 (半隻)
椒鹽鴨架
冇嗌酒,如果唔係送酒一流。
麻辣香鍋 ($244)
牛柏葉• 蓮藕片 • 金針菇 • 千葉豆腐 • 魔芋結