2021-11-16 513 views
星期六過港島staycation, 未夠鐘住酒店,就周圍逛下搵嘢食等咗大約5分鐘就入座入到去所有位都喺吧枱,對住師傅坐,大約坐20人,牆邊有位掛嘢,所以坐落比一般拉麵店舒服啲,闊落啲坐低斟杯冰茶,一邊飲一邊睇Menu餐牌選擇唔多,計埋期間限定大概有三個選擇咁我同男朋友就二話不說一人一個餐(兩個都係要蝦味增拉麵餐 $115/pax)上菜時間都好快,先黎個前菜小龍蝦蟹子沙律 - 🌕🌕🌕🌕🌖 呢個前菜好有驚喜,個沙律醬好出色,好輕身唔會做得好漏,食完一啖想再接一啖,加埋啲紫菜食仲正,包住佢食,紫菜脆脆地,放入口外脆內冷餃子 - 🌕🌕🌕🌗🌑餃子都好味,不過冇乜特別,同平時嘅日式餃子一樣,都係皮好薄個種,係預期中嘅味道蝦味噌拉面 - 🌕🌕🌕🌕🌑湯底嘅蝦味好突出,唔會死咸,飲落仲好似有少少蝦膏嘅鮮味,由頭食到落尾都覺得好好味,唯一有啲美中不足嘅就係叉燒普通,而且因為分開上嘅關係,感覺無同拉麵湯底融為一體,完全可以分開食差啲唔記得講,個拉麵係幼面整體黎講,依然係非常高質嘅一間拉麵店,聽說平日好多人排隊,如果想試嘅朋友不妨假日呢個時間去
等咗大約5分鐘就入座

入到去所有位都喺吧枱,對住師傅坐,

坐低斟杯冰茶,一邊飲一邊睇Menu
餐牌選擇唔多,計埋期間限定大概有三個選擇
咁我同男朋友就二話不說一人一個餐
(兩個都係要蝦味增拉麵餐 $115/pax)

上菜時間都好快,先黎個前菜
小龍蝦蟹子沙律 - 🌕🌕🌕🌕🌖
小龍蝦沙律

餃子 - 🌕🌕🌕🌗🌑

蝦味噌拉面 - 🌕🌕🌕🌕🌑
差啲唔記得講,個拉麵係幼面

小龍蝦沙律
  • 蝦味噌拉麵