2019-06-03 132 views
去完韓國旅行返嚟唔夠兩個禮拜, 思鄉病又發作, 唯有去食韓式烤雞解解癮, 今次揀咗goobne, 係因為 佢哋做烤雞真係冇得彈, 而且聽講最近佢哋新出左ufo foude, 當然要嚟試新嘢. 而揀中環分店純粹係就我放工, 由地鐵站行上嚟蘭桂坊, 嗰條馬路三分鐘就到,勁 方便。 中環分店 餐廳都幾大,坐得幾舒服,最重要係有卡位, 而且每個 卡位都有屏風分隔, 同班friend嚟食下雞傾下偈都唔怕冇私隱。-所謂ufo Fondue, 其實係有三種芝士去mix埋一齊的的烤雞芝士火鍋。 三種芝士分別係 Mozzarella, cheddar 同埋 Granda Padano, --睇住店員將啲芝士mix埋一齊, 我個心都跟住融化, -呢個ufo fondue可以揀兩款雞, 我哋揀咗 果味醬油蒜香烤雞, 同埋蜜糖香滑烤雞。- 因為啲雞係即叫即整, 送到上嚟時仍然係非常香, 聞到雞香同芝士的香氣, 未食令到我十分陶醉。-果味醬油蒜香烤雞果味醬油蒜香烤雞, 係由蘋果檸檬醬汁醃製而成 ,甘甜 醒胃, 加上陣陣蒜香, mix埋溶化了的芝士後 簡直讓人欲罷不能。--蜜糖香滑烤雞雞肉本身多汁,味道香甜而不膩
今次揀咗goobne, 係因為 佢哋做烤雞真係冇得彈,
中環分店 餐廳都幾大,坐得幾舒服,最重要係有卡位,

睇住店員將啲芝士mix埋一齊, 我個心都跟住融化,
ufo Fondue
蜜糖香滑烤雞

因為啲雞係即叫即整, 送到上嚟時仍然係非常香,
 聞到雞香同芝士的香氣, 未食令到我十分陶醉。
果味醬油蒜香烤雞

加上陣陣蒜香, mix埋溶化了的芝士後 簡直讓人欲罷不能。
蜜糖香滑烤雞

雞肉本身多汁,味道香甜而不膩, 滿滿的蜜糖香味。

韓式bbq醬煙燻烤雞

另外因為呢16件雞我哋唔夠喉,結果我哋再加88蚊換多份雞, 今次叫咗韓式bbq醬煙燻烤雞,
呢隻bbq醬完全有家鄉的味道, 香甜而惹味。
韓式bbq醬煙燻烤雞

配埋芝士火鍋,prefect池。
泡菜海鮮煎餅

除咗烤雞我哋另外仲叫咗泡菜海鮮煎餅, 煎餅煎得香口 ,
泡菜海鮮煎餅

泡菜滿滿的鋪滿成塊餅, 加上海鮮的鹹香,完全滿足了我的思鄉病。
ufo Fondue