2022-09-08
放工又諗下食乜好,同老公近近地填飽下空虛嘅肚🤣今次食久違了嘅泰國野呀~~.📍金屋泰國菜館.🥢馬拉盞炒通菜 ($72) - 帶少少辣,不過勁香又好惹味!!🍢泰式燒豬肉+雞肉 ($88) - 各三串嘅串燒,即叫即燒,點埋個沙爹汁食好正~🍍鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98) - 份量好足!!配料又夠多~有我最鍾意嘅肉鬆呀😍成個飯炒得夠乾身,而且粒粒分明,好食😋🐟泰式明爐烏頭 ($158) - 見到幾乎每張枱都會叫,我地都唔執輸試下先~魚好鮮,湯好正!!個湯係酸酸辣辣咁,勁好飲🤣🦪泰式煎蠔餅 ($88) - 好大粒嘅蠔,連埋蛋漿一齊煎,好香~有啲似係蠔仔煎蛋咁😆幾正🥤椰汁珍多冰 ($30) - 為左養生但又想飲,於是走冰😆本身都好怕飲甜野,但呢杯正常甜度都唔會好甜,我覺得啱啱好呀~🧉原個鮮椰青 ($33) - 老公叫左個椰青,清甜解渴無得輸😌
📍金屋泰國菜館