2018-12-30 214 views
同男朋友喺附近做開嘢,又突然想食壽司,就去咗鉄火堂嘅旺角店。坐低見到餐牌除咗有好多款丼外,仲有外型好吸引嘅壽司盛,侍應介紹兩款壽司盛,如果喺專頁 like and comment 返其中一個KOL幫鉄火堂拍嘅片,就可以半價享用兩款壽司盛。我哋就揀咗原價$298嘅火盛,有12件壽司,兩件反卷,細細碗嘅碎蔥吞拿魚腩飯,溫泉蛋,沙律同味噌湯,半價後$149非常抵食。由於男朋友都唔算大食,另外只係嗌咗個$22兩件嘅鰻魚玉子燒,同埋男朋友好想食嘅一口炸芝士,我其實麻麻地想食,又成$35,不過佢想食就嗌咗。個玉子燒嚟到好細件,同餐牌張相差好遠,又切到一大一細咁,於是叫個staff換過碟俾我哋,再整過其實都係真係得咁大件,只係好似切得均勻咗少少,好就好在熱辣辣,但個蛋都唔係太足料,得好少層冇乜substance, 個人認為真係唔係太抵食。至於個一口芝士基本上就係吉列炸芝士,我只係食咗一舊,味道不過不失,可能因為本人唔係太鍾意食炸芝士,覺得太漏,但男朋友就讚不絕口。下次如果再食,都應該focus on壽司或丼,質素會有保證啲。一人百幾蚊嘅壽司晚飯都算係好抵。

火盛
鰻魚玉子燒