📍深水埗Cafe - Slash Cafe Bar✨前牌突然間醒起好耐冇去過深水埗✨即刻約咗朋友去一日深水埗漫遊一下♪( ´θ`)ノ🩵成日都覺得去到嗰度就可以放慢腳步 睇多啲香港靚嘅一面🇭🇰尋找最樸素嘅生活!而呢一間cafe都係我同朋友誤打誤撞試到~ 最特別嘅一定係佢哋朝頭早喺Cafe 夜晚係Bar🍷我自己就唔太飲酒 留返俾大家試吓啦!仲有meow meow🍣三文魚白汁意粉首先我哋叫咗一個白汁意粉🍝有一種自家製嘅感覺 所以食落去都唔會話有太大驚喜 反而有一種家嘅感覺🩵三文魚嘅口感還好 味道同埋調味都唔會話太過多太過濃🤍!白汁嘅份量好多 所以食落去唔會話太過Dry~🍝Carbonara跟住我哋就叫咗Carbonara 我覺得呢一個意粉唔算話好正宗(。・ω・。)但係食落去都有Carbonara嗰種濃稠度🥚✨如果大家去到想食啲嘢嘅話都可以試吓!不過佢哋嘅意粉都偏鹹 大家要注意返♪( ´θ`)ノ🍵Matcha Latte如果冇記錯,嗰日應該係大約38度😂😂 熱到嘔泡 所以朋友就叫咗杯凍嘅Matcha Latte!✨最神奇係上面有朱古力粉😂味道還好吧!☕️Dirty每次出道街就好想飲Dirty☕️✨
📍深水埗Cafe - Slash Cafe Bar✨

🍣三文魚白汁意粉

🍝Carbonara

🍵Matcha Latte

☕️Dirty
每次出道街就好想飲Dirty☕️✨因為佢哋有用到冰杯所以飲落去好refreshing🌈🏳️‍🌈同埋好飲到咖啡豆嘅香味 不過留意番喺出邊飲嘅Dirty都係比較細杯 如果大家頸渴嘅話可以嗌返Latte/cappuccino!!

——————
📍深水埗Cafe - Slash Cafe Bar