2023-09-14 160 views
呢間餐廳相當熱鬧每次黎都見到餐廳內外都坐滿哂朋友鐘意食潮洲打冷又鐘意食海鮮粥一諗就諗起呢度一行二人見到菜單胃口大增先黎叫左個自選海鮮粥有大同小之分小就$220起大概會係四至五款配料既價錢我地叫左花甲王,黃鱔,元貝同雞件岩岩好夾埋$220粥底好鮮甜配料亦好新鮮不過提提大家元貝要趁早食粥底既熱力會繼續煲熟佢食落就可能會韌啦但呢個三海鮮一肉類既配搭無得輸⼀大煲粥兩個人都食哂🙊🙊🙊另外叫左卜卜蜆煲,石鍋通菜同蠔餅😋😋卜卜蜆既份量都好多,有成四十隻蜆,味道唔係行重口味路線,清清地,有埋粟米,白蘿蔔同粉絲做配料,係一個會食得飽既卜卜蜆鍋😝石鍋通菜係我每次都會叫既菜,食落微微有d辣,有蝦醬味同蝦乾,份量唔少,不過食到底凍左既話會有d油,好野都係趁熱食好😏😏仲有就係炸蠔餅,呢度既蠔餅係我係街食既蠔餅入面d蠔仔最大粒既,真係粒粒熱好飽滿,而且份量好足👍👍👍👍打冷大排檔就係可以比你吹水吹到天昏地暗,七點入座,一坐又坐到十點十一點,個個講野都大大聲,唔洗扮斯文😹😹😹

呢間餐廳相當熱鬧
每次黎都見到餐廳內外都坐滿哂
朋友鐘意食潮洲打冷又鐘意食海鮮粥
一諗就諗起呢度

一行二人見到菜單胃口大增
先黎叫左個自選海鮮粥
有大同小之分
小就$220起大概會係四至五款配料既價錢
我地叫左花甲王,黃鱔,元貝同雞件
岩岩好夾埋$220
粥底好鮮甜配料亦好新鮮
不過提提大家元貝要趁早食
粥底既熱力會繼續煲熟佢食落就可能會韌啦
但呢個三海鮮一肉類既配搭無得輸
⼀大煲粥兩個人都食哂🙊🙊🙊

另外叫左卜卜蜆煲,石鍋通菜同蠔餅😋😋