已經bookmark左呢間餐廳好耐,今日咁啱去開長沙灣,當然要去試下。餐廳有唔少打卡位,一入門口有個小澡堂🛁牆身仲有花灑🚿内裏更有一幅燒酒牆🍻❥ 炸腸仔年糕串$48兩串炸腸仔年糕十分巨型🍡年糕炸得外脆內軟糯,不過有少少偏硬,加左韓式甜辣醬嘅腸仔更加惹味🤤作爲餐前小食,十分開胃。❥ 鐵板烤濟州黑毛豬 $168黑毛豬已預先烤到差唔多熟🐷上枱後我地將黑毛豬成一粒粒,職員提醒我哋唔洗燒咁耐,加熱一陣就可以了😋外面帶有炭烤香氣,内裏肉質爽嫩,配搭上醬汁蒜片🧄十分滿足。❥ 雪嶽山 $58上面打左啲白色泡泡🫧下面藍色嘅係波子氣水味乳酸梳打,飲落清涼爽口❥ 新沙洞牛肉部隊鍋(含芝士)$268好耐冇食部隊鍋啦🤣入面十分足料,有卷成玫瑰花型嘅牛肉🐮年糕腸仔串、午餐肉、茄汁豆、大量泡菜、芝士🧀蛋🥚紹菜🥬同埋辛辣麵🍜辛辣麵辣粉額外提供🌶️可按自己食得幾辣去添加😆泡菜湯底亦好惹味。可惜牛角酥窩夫已經賣哂,要下次先試到啦!
❥ 炸腸仔年糕串$48

雪嶽山
❥ 新沙洞牛肉部隊鍋(含芝士)$268
辛辣麵辣粉額外提供🌶️可按自己食得幾辣去添加😆
新沙洞牛肉部隊鍋(含芝士)
泡菜湯底亦好惹味。
可惜牛角酥窩夫已經賣哂,要下次先試到啦!
炸腸仔年糕串
雪嶽山