2010-02-16
新年流流, 真係唔好話赤口呀, 我真係對許"流"山O既新年蘿蔔糕超級失望呀話說平日放工, 都會同GF去許"流"山飲下O野, 食下XO醬煎O既蘿蔔糕, 都幾正O架咁, 見新年到, 又見佢地有2盒特價, 咪諗住買O黎孝敬下老媽子, 同未來外父O羅......於是大年初二, 拿住盒朱古力, 同埋盒許"流"山O既新年蘿蔔糕上去GF度拜年未來外父見我咁有誠意, 即刻就話蒸底蘿蔔糕O黎食, 點知!!!!!!一切開個糕, 入面除左一條條O既蘿蔔絲外, 真係無樣得呀, 罪項有:1.個心唔熟: 滾水蒸左4個字, 外面蒸到熱辣辣,入面個粉漿仲係半生熟,糊口架.2.D蘿蔔絲係苦架.未來外父話D蘿蔔勁唔靚先會苦架仲要新年流流食咁D苦嘢,大吉利是咩3.料又差,一D餡都無,得幾片仔冬菇4.D蝦米仔又細又唔靚,好似十幾廿蚊斤嗰D咁,成盒都見唔到兩隻結果,食咗半盒,佢叫我攞番屋企食呀仲要比佢串我, 除左識得"簡"佢個女之外, 咩都唔識"簡", 買隻幾十蚊O既蘿蔔糕, 都要比人呃激死我呀!!! 下次都係買番大酒樓嗰D好過.
3.料又差,一D餡都無,得幾片仔冬菇
結果,食咗半盒,佢叫我攞番屋企食呀