話說今日同朋友上完西班牙文堂,又攰又肚餓,係學校附近行行下見到有間墨西哥餐廳,墨西哥又係講西班牙文,最岩就係menú 又係用西班牙文寫,岩晒上完堂想show off下既我地🙈餐廳裝修幾別緻,由於係酒吧既關係,所以中間有吧檯,食飯既我地就唔坐吧餐,餐檯都坐得好舒服,燈光昏暗但別有氣氛,其實唔錯。飲品方面我就點咗椰汁酒,酒味唔係太濃,反而椰子味好重又夠香,非常之正,一般點果酒既人都係唔飲得太烈之人,所以我覺得岩岩好,易入口又好飲,非常唔錯。朋友方面,就點咗一杯叫organismo既烈酒,中文翻譯我諗係「高潮」掛😆依杯係西班牙文國家好出名既酒,想當年我去秘魯既時候朋友都強烈推薦俾我,所以難得見到香港有,我都大力推薦俾朋友😌organismo 係俾較烈既酒,但都係好好入口既好酒,朋友話好飲,而且佢係好酒之人,加上難得可以試到異國風情,飲到佢都讚口不絕。食物方面,朋友點咗開心果三文魚柳,簡單係誠意之作,魚柳又口即融,煎得好香,係我人生食過排名前幾既魚排之一,不過美中不足係份量實在有啲唔夠,但真係太好味啦,所以原諒你啦!我點既係豬仔骨,份量超級大份!係大份到食唔晒果種,再加上,餐廳提供大量極邪惡b

我點既係豬仔骨,份量超級大份!係大份到食唔晒果種,再加上,餐廳提供大量極邪惡bbq醬食到我又飽又濟,同朋友果個魚扒分享黎食岩岩好,豬仔骨邪惡大份,魚排清新,份量唔多,兩樣野佩合起黎,再加埋兩杯飲品,簡單係政衣無逢。

不過,美中不足既地方係,餐廳竟然係全英文😭
我苦學多年既西班牙文竟然派唔上用場,落完單我同佢講咗句¡Gracias!佢都無同我講返句De Nada😢