2023-01-30 111 views
最近發現灣仔有一間超級有特色的越南餐廳,越男,未試過的朋友真係要試試。首先最喜歡這裡的裝潢,以綠色為主,周圍都係越南風格的擺設同打卡位,感覺置身於越南一樣,真係有種好神奇的歸屬感。一個人的晚餐,唸著簡單而隆重,點了晚餐combo set , 有主菜,小食同飲品,$80 搞掂。主食點了出名的會安生牛肉湯河,小食就香蒜牛油機翼,另外想試多份小食就點埋鮮蝦扎肉米紙卷,飲品方面就點了越式煉奶咖啡。生牛肉河粉同米紙卷都正常好食,特別一提係呢個香蒜牛油雞翼,真係好食到不得了,香蒜同牛油味融為一體,外皮香脆超香牛油蒜香味,必食之選。
2023-01-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)